با رسیدن زمستان، رشد سال قبل گیاهان متوقف می شود و تمام گیاهان فرصت استراحت و به خواب رفتن پیدا می کنند. در تاریکی به سرکار می رویم و در نیمه تاریکی ها به منزل برمی گردیم، اکثر فرصت ها برای رسیدن به امر تندرستی در غیاب نور خورشید امکان پذیر نیست. بدن شما می خواهد کار خود را آهسته کند و هنگامی که برای گرم نگه داشتتن خود، کالری مصرف میکند، ممکن است لازم باشد بیشتر استراحت کنید. در این شرایط، بسیاری از افراد، دچار افسردگی، دلمردگی شده و قوه ابتکار و انجام کارها را از دست داده و خود را در جریان عادی و خسته کننده زندگی قرار می دهند.
در فصل زمستان مشکل گرفتگی منافذ بینی، اختلال تنفسی، تک سرفه، مشکل نفس به هنگام خواب به ویژه در شب ها قطعی است.
در فصل زمستان بسیاری از دختران و زنان دچار سردی پا و دستها میشوند. سردی پا را نباید بی اهمیت جلوه داد زیرا می تواند علائم بیماری هایی باشد. افرادی که از سردی پا رنج می برند بیشتر از سایر افراد در معرض بیماری های عفونی قرار می گیرند. اختلال در معده، روده ها و رحم، وجود انواع قارچ های مزاحم و مضر می تواند از جمله دلایل سردی پا باشد. ضعف قلب و عروق و نقص گردش خون نیز عامل سردی پا می باشد.
در فصل زمستان خطر چاقی، افزایش چربی خون به دلیل کمی تحرک در نتیجه خشونت هوا و شب زنده داری و تغذیه خوراکی های مناسب حیوانی و لبنیات چرب وجود دارد. ضمنا برودت و سرما اشتهاآورند.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
انواع نعنا در کل، گیاهان محکمی هستند که ارتفاعشان گاه به یک متر می رسد. عموما در باغچه ها کاشته می شود و همچنین به صورت خودرو در چمنزارها و جنگل ها می روید. ساقه اش چهارگوش و به رنگ سبز و یا مایل به بنفش است. برگ هایش صورتی، سفید یا ارغوانی است. گل ها در تابستان تا اوایل پاییز باز می شوند. این گیاه بوی معطر و نافذی دارد.
لطیف کننده خون، مفرح و مقوی قلب، کمک به هضم غذا، مقوی اعصاب معده، بادشکن، اشتهاآور، دفع صفرا، پاکسازی و تقویت کبد و طحال، ضد نفخ، سکسکه، تهوع، اسهال، بواسیر، تب، سرفه، تنگی نفس.
روش اول:
برگ نعنا خشک 5 گرم، آب جوش یک لیوان مخلوط نموده و دم نمایید و از این دمنوش در روز چند فنجان بنوشید.
روش دوم:
10 گرم برگ نعنا تازه را همراه با یک فنجان آب جوش در یک قوری به مدت 20 دقیقه دم کرده، سپس آن را صاف کنید و همراه با عسل می توانید روزی چند فنجان بنوشید.
دمنوش نعنا سبز شرین شده با عسل مفید است.
2 گرم نعنا خشک را با حدود30 گرم آب جوشانده و دم کنید و سپس آن را صاف نموده، با کمی عسل شیرین نمایید. نوشیدن 2 فنجان از این دمنوش صبح و عصر بسیار موثر و شفابخش است.
حدود 10 گرم برگ خشک را در یک فنجان آب جوش به مدت 7 تا 8 دقیقه دم کنید، برای درمان بی خوابی اندکی گیاه زیرفون به نعنا بیفزایید.
نکته:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
دارچین درختی است به ارتفاع 7 متر با برگ های سبز دائمی به صورت متقابل بر روی ساقه، بیضوی و دراز و نوک تیز است. گل های آن مجتمع و به صورت خوشه و به رنگ سفید مایل به زرد است. از همه قسمت های درخت دارچین، بوی مطبوع دارچین به مشام می رسد. دارچین در سیلان و هندوستان به مقدار زیادی وجود دارد. پوست درخت دارچین به ایران وارد می گردد و تحت نام دارچین در بازار به فروش می رسد.
مفرح، محرک اصاب، تقویت معده، کبد، نیروی جنسی، قلب و عروق، ادرار آور، کاهش درد کمر و مفاصل، تسریع جریان خون، بالا بردن فشار خون، ضد اخلاط رطوبتی، پادرد های رطوبتی، دلهره، بوی بد دهان، دردهای استخوانی، دیابت، سردی بدن.
روش اول:
دو تکه از چوب دارچین را به یک قوری آب جوش اضافه کرده، بعد از 20 دقیقه دم کشیدن همراه با عسل میل شود.
روش دوم:
10 تا 15 گرم پودر دارچین را در یک قوری آب جوش ریخته و 20 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد و سپس آن را با مقداری عسل بنوشید.
برای درمان خستگی و یافتن انرژی بیشتر فقط دم کرده پوست دارچین را که مدت 15 دقیقه در آب جوش مانده است مصرف کنید ولی می توانید برای کاهش ناراحتی ها و درمان بیمار از پودر دارچین استفاده نمایید.
نکته:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
رازیانه گیاهی است علفی دو یا چندساله به ارتفاع تا 2 متر و دارای برگ هایی با بریدگی های زیاد، به طوری که به صورت نخی شکل در آمده اند. دم برگ ها در اتصال به ساقه به صورت غلاف مانند هستند. گل ها دارای رنگ زرد و به صورت چتر مرکب قرار گرفته اند و میوه رازیانه به طول تا 12 و عرض تا 4 میلی میلی متر هستند. همه قسمت های گیاه معطر است. محل رویش گیاه در ایران شامل گرگان، مازندران، گیلان، آذربایجان، کردستان، کرمان و خراسان است.
کاهش کلسترول و فشار خون، رقیق کننده خون، ضد روماتیسم و سرطان، درمان دیابت و سردرهای میگرنی، بازکننده مجرای تنفسی، آرام بخش، ملین و مسهل، خلط آور، قاعده آور، زیاد کننده شیر مادران، اشتها آور، تقویت چشم و معده، تسکین دل درد.
مقدار یک قاشق چای خوری رازیانه را بکوبید و در یک لیوان آب جوش بریزید و آن را به مدت 10 دقیقه دم کنید. می توانید به این دمنوش عسل اضافه کرده و پس از هر نوبت غذا یک فنجان جرعه جرعه بنوشید.
10 گرم تخم رازیانه را در یک فنجان آب جوش ریخته، به مدت 15 دقیقه دم کنید و سپس به آن عسل اضافه کنید. این دمنوش به عنوان یک مسکن موثر غیر قابل انکار می باشد.
نکته:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
زعفران گیاهی کوچک و چندساله به ارتفاع 30-10 سانتی متر و پیازدارر، که پیاز آن تقریبا کروی و پوشیده از غشاهای نازک قهوه ای است. از وسط پیاز یا قاعده ساقه، تعدادی برگ باریک دراز خارج می شوند. از وسط برگ ها، ساقه گلدار خارج شده که به یک تا سه گل منتهی می شود. گل ها بسیار زیبا و دارای 6 گلبرگ بنفش رنگ هستند که ممکن است در بعضی واریته ها به رنگ قرمز متمایل به نارنجی است.
قسمت مورد استفاده گیاه زعفران، انتهای خامه و کلاله سه شاخه است که به زعفران مشهور است و دارای بوی معطر با طعم کمی تلخ می باشد.
نشاط آور، مفرح، محرک نیروی جنسی، ادرار آور، خلط آور، مقوی: قلب، معده، کبد و جهاز تنفسی، تسکین آسم و سیاه سرفه، ضد سرفه، حساسیت و کرم خوردگی دندان.
روش اول:
2 گرم زعفران را در یک لیتر آب جوش بریزید و به مدت نیم ساعت روی آتش بسیار ملایم بگذارید تا دم بکشد و با عسل شیرین نموده و جرعه جرعه بنوشید.
روش دوم:
مقداری زعفران را که از نصف قاشق چای خوری بیشتر نباشد در یک قووری با 2 یا 3 اتکان آب جوش ریخته و مدت 20 دقیقه تا نیم ساعت صبر کنید تا خوب دم بکشد و سپس با عسل مخلوط نموده و جرعه جرعه بنوشید.
نکته:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
زنجبیل گیاهی چندساله با ریزوم های متورم و غده ای انشعاب دار است که از این ریزوم ها ساقه هایی خارج می شود که ممکن است تا یک متر بلند شود. برگ های زنجبیل متناوب، بلند و نوک تیز است که انتهای آن به غلافی تبدیل می شود و دور ساقه را می گیرد. ساقه گلدار از ریزوم خارج شده و در انتها به گل های زرد زیبا با لکه های قهوه ای و به صورت گل آذین سنبله منتهی می شود. این گیاه به حالت خودرو در شرق هندوستان می روید و از کشورهای شرقی به ایران وارد می شود.
تقویت: حافظه، نیروی جنسی، جهازهاضمه، معده، خونساز، تنظیم ادرار، خلط آور، ملین، باعث کاهش چربی خون و افزایش فشار خون، ضد سرطان، ضعف اعصاب، درد مفاصل، کمردرد.
روش اول:
یک قاشق چای خوری ریشه خشک این گیاه را در یک نجان آب جوش بریزید و بگذارید به مدت 10 دقیقه دم بکشد. مقدار مصرف دمنوش یک فنجان قبل از هر وعده غذا می باشد.
روش دوم:
نصف قاشق چای خوری همراه با یک فنجان شیر بعد از غذا میل شود.
روش سوم:
یک قاشق چای خوری با مقداری عسل و آب گرم و به مقدار یک فنجان بعد از هر وعده غذا میل گردد.
روش چهارم:
یک یا دو گرم زنجبیل را در 3 لیوان آب جوش قوری ریخته و 30 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد و آن را دو سه استکان در روز با مقداری عسل بنوشید.
به مقدار 1 تا 2 قاشق مرباخوری از ریشه زنجبیل را در نیم لیتر آب تهیه کرده، مورد مصرف قرار گیرد.
نکته: